NIETS NIEUW ONDER DE POLITIE - ZON!!

"HET ZIJN EN BLIJVEN SMEERLAPPEN" !!

AGENTE OVERHAALT TWEE JONGE COLLEGA'S OM HANDEN VUIL TE MAKEN

Pv vervalst om beschonken bestuurder te beschermen

Twee inspecteurs en een intussen ontslagen inspectrice van de politiezone Spoorkin zijn gisteren veroordeeld voor het vervalsen van een proces-verbaal. Ze wilden een beschonken bestuurder uit de wind zetten na een ongeval. De twee jonge inspecteurs, die nog aan de slag zijn, kregen een werkstraf, de inspectrice een voorwaardelijke celstraf.

De feiten speelden zich af in de nacht van 28 juni 2015. Bestuurder G.B. uit Alveringem reed met zijn BMW tegen een paal in Veurne. De man, een deejay, had net plaatjes gedraaid op een feest in Houtem en had te veel gedronken. Ook I.D.M. (32), een vriendin van de deejay en een politieagente van Politiezone Spoorkin (Veurne, Alveringem en Lo-Reninge), was aanwezig op het feest. Onderweg naar huis reed ze langs de plaats van het ongeval. De BMW-bestuurder praatte in op de inspectrice, die prompt twee jonge agenten van de interventiepolitie belde en hen overtuigde om een vals proces-verbaal op te stellen. De twee agenten gingen in op het voorstel. Er werd een vrouw opgetrommeld die valselijk verklaarde dat ze achter het stuur zat.

Anonieme brief

Niemand had iets in de gaten, tot er plots een anonieme brief bij het parket belandde. Een man had het verhaal opgepikt op café. Alle betrokkenen vielen door de mand. Ze gaven uiteindelijk de feiten toe. De tuchtcommissie besliste om inspectrice I.D.M. te ontslaan. De twee jonge inspecteurs kregen interne tuchtstraffen. De gerechtelijke vervolging kwam pas gisteren tot een einde. De strafrechter oordeelde dat zowel de beschonken bestuurder, de vrouw met de valse verklaring én de politie-inspectrice schuldig zijn aan valsheid in geschrifte.

Stagemeester

Bestuurder G.B. kreeg een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden en een boete van 1.800 euro. De vrouw die valselijk verklaarde dat ze achter het stuur zat, is veroordeeld tot 6 maanden voorwaardelijk en 600 euro boete. De ontslagen inspectrice I.D.M. werd veroordeeld tot 11 maanden voorwaardelijk. De rechter gaf haar de zwaarste straf aangezien ze haar ervaring en anciënniteit gebruikte om haar collega's te beïnvloeden. Ze was overigens de stagemeester van een van de twee betrokken inspecteurs. De twee inspecteurs waren minder dan twee jaar aan de slag bij PZ Spoorkin en lieten zich - althans volgens hun advocaat - beïnvloeden door de meer ervaren I.D.M.

Signaal

De strafrechter tilde niettemin erg zwaar aan de vervalsing van de twee jonge politie-inspecteurs. "Jullie halen de hoekstenen van de maatschappij onderuit. Een burger moet kunnen vertrouwen op de politie en gaat ervan uit dat alles wat in een proces-verbaal staat de waarheid is. Zulke feiten doen het geloof in het politieapparaat verliezen. Een opschorting is hier niet aan de orde. Er moet een signaal komen, want dit is onaanvaardbaar." Dit stond in het vonnis als motivatie: "We houden rekening met hun gebrekkige ervaring en de moeilijke situatie waarin ze zich bevonden. Bovendien mag de straf hun professionele mogelijkheden niet in de weg staan." De twee kregen een werkstraf van 70 uur en 600 euro boete. Als ze een voorwaardelijke celstraf hadden gekregen, hadden ze hun ontslag moeten geven.

'Zware straffen'

Korpschef José Clauw was gisteren aanwezig op de rechtbank van Veurne. "Uit respect voor mijn politiemensen. Ik vind de straffen vrij zwaar. Hoewel de feiten absoluut verwerpelijk zijn, vind ik dat iedereen fouten kan maken en een tweede kans verdient. De hele heisa heeft uiteraard impact gehad op ons korps en dan vooral intern. Dat was niet altijd gemakkelijk. Toch heb ik niet de idee dat ons korps aan geloofwaardigheid heeft verloren. Die twee inspecteurs hebben uiteraard wel geloofwaardigheid verloren bij het parket en bij sommige collega's."

BESTE RECHTER : "ONTSLAAN GODVERDOMME! BUITEN!"

Laat ons spreken over : "wereldvreemde rechters" of met andere woorden : bendeleden...

Opmerkingen  

Êddy Pyliser
#1 Êddy Pyliser 22-02-2017 13:57
Hier in zone Westkust van hetzelfde laken een broek!! Helaas, P en gerecht moeten van geen onderzoek weten...

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright 2014 © Eddy Pyliser De Panne. All Rights Reserved.
Eddy Pyliser | Prins Albertlaan 58, 8660 De Panne | Tel. +32 58 414638 | Email:  eddy.pyliser@telenet.be