MAILYS / POLITIE / COMITE P

                      ROUWTEKEN                                                  ROUWTEKEN

Beste ouders en familieleden, u gaat ten rade bij het Comité van de duivel!! Ik laat u nu reeds weten: jullie hebben geen schijn van kans!! Comité P is in het leven geroepen om de parketten te ontlasten van de duizenden klachten tegen politieagenten en uw kreet zal beantwoord worden met hun standaard e-email : "wij hebben uw klacht goed ontvangen"...en nog van die klutspraat. Honderden gegronde klachten zijn er ingediend tegen agenten van politie Westkust, helaas...prullenbak.

Ik smeek jullie, heb geen vertrouwen in korpschefs en Comité P bazen....maar de tijd zal het uitwijzen dat u in zee gaat met onbenullen die vet betaald worden om justitie/politie niet in een slecht daglicht te stellen! Geen enkele politiechef zal iets verkeerd over zijn lippen halen over zijn manschappen! NOOIT! Doet hij dit wel, dan snijd hij in zijn eigen vingers....

Een goudmijn voor advocaten die deze ongelukkigen gaan wijsmaken dat de woestijn op de Noordpool ligt...en ieder geschreven briefje kost minstens  75 euro.., met daarbij opening dossierskosten 270€, kassa kassa.

En dit mogen we ook nog lezen !!! (prive email : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)

MOERE

De ouders van Maïlys, het meisje dat samen met haar grootouders werd vermoord in Moere, dienen klacht in bij het Comité P. Ze willen weten waarom de politie niet eerder ingreep. "Er werden minstens zeven klachten ingediend, maar toch werd niets ondernomen. Maïlys angst werd gewoon weggelachen", zegt vader Frédéric Descamps.

Wat als de politie de klachten van Maïlys serieus had genomen? Zou Alexander Dean (24) uit Varsenare de moorden op Maïlys Descamps (18), haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) en fotograaf Jeroen Verstraete (37) niet hebben kunnen plegen? Het antwoord zal wellicht nooit iemand weten. De vader van Maïlys vindt wel dat Alexander Dean toen al in de cel had moeten zitten.

Bedreigd met mes

"De politie had al moeten ingrijpen toen Thomas, die Maïlys drie weken lang onderdak gaf, met een mes op de keel werd bedreigd in zijn appartement in Brugge. Het mes werd neergeplant in zijn matras en Thomas kreeg een zware slag in het gezicht. Hij werd met de dood bedreigd. Is dat niet genoeg om iemand in voorhechtenis te plaatsen? Vervolgens werd Maïlys nog bedreigd in het station van Brugge en stond Alexander Dean nog tal van keren voor de deur in Moere, zowel bij de grootouders als bij Jasmijn (de mama van Maïlys, red.). In totaal kreeg de politie zeven klachten binnen over de man, die later mijn dochter en schoonouders zou vermoorden. Wat moet een mens nog meer doen om drama's zoals deze te vermijden?", vraagt Frédéric Descamps, de papa van Maïlys, zich af.

Hij is niet te spreken over het handelen van politiezone Kouter. "'Moet er echt iets gebeuren vooraleer jullie iets doen?', zei Maïlys tegen de inspecteurs. Maar haar vrees werd gewoon weggelachen. Daar zitten blijkbaar mensen die niet opgeleid zijn om met stalking en bedreiging om te gaan. We vinden dan ook dat er een ernstig onderzoek moet komen naar het handelen binnen de politie", aldus papa Frédéric. Samen met de mama van Maïlys maakt hij een overzicht en een tijdlijn van alle klachten om die gebundeld in te dienen bij het Comité P.

In een televisie-interview stelde Nico Paelinck van PZ Westkust dat de politie in België jaarlijks 20.000 klachten binnenkrijgt over stalking en partnergeweld. Hij stelde ook dat er tijd nodig is om al die klachten te verwerken. "Maar dat komt neer op een vijftigtal klachten per dag over heel België. Indien dat aantal onder alle politiezones wordt verdeeld, valt dat toch best mee? Als het om zeer ernstige bedreigingen gaat, zou er helemaal geen verwerkingstijd nodig moeten zijn. Ik stel vast dat het politiewezen veel te log en bureaucratisch is", aldus Frédéric.

Drama's voorkomen

Bij het Comité P. was gisteren niemand aanwezig die commentaar kon of mocht geven. "Wij zullen het onderzoek afwachten en onze volle medewerking verlenen. Over de zaak zelf willen we liever niet reageren", zegt Kris Depovere, korpschef van politiezone Kouter.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) verklaarde kort na de moorden nog dat de politie stalking en geweld tussen (ex-)partners ernstig moet nemen. "Maar ik vraag mij af wat hij zal doen om dergelijke drama's in de toekomst te voorkomen", besluit Frédéric. Volgens Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van de minister, is de regering daadwerkelijk aan een plan bezig. "Dat plan wordt samen met minister voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) opgemaakt. Het werd nog voor de viervoudige moord aangekondigd, door Demirs voorganger Elke Sleurs", aldus Van Raemdonck. Wat het plan voor de werking van de politie en potentiële slachtoffers zal inhouden, is niet duidelijk.

 

Reageer op dit artikel...


Beveiligingscode
Vernieuwen

Copyright 2014 © Eddy Pyliser De Panne. All Rights Reserved.
Eddy Pyliser | Prins Albertlaan 58, 8660 De Panne | Tel. +32 58 414638 | Email:  eddy.pyliser@telenet.be